Pareri si impresii -Gala UVT MODA

Anul trecut am lipsit, dar anul acesta am semnat prezenta la Gala Absolventilor sectia Moda.

10511333_838581099505053_5016579932453139818_nCredits: Bilootza Photography

Poate ati vazut pe instagram sau pe contul meu personal de facebook cateva impresii la cald de la fata locului. Am plecat foarte dezamagita de acolo, deoarece mi-au placut foarte putine colectii, si din restu asa cate o tinuta, doua maxim.

Mi-am adus aminte apoi cum a fost cand am terminat eu. Un mare haos in capul si mintea mea. Mai ales pentru ca profesorii nu ne indemnau la fel. Unii vroiau elemente super complicate, show, sa fie ceva nemaipomenit, altii spuneau ca mai bine facem pret-a-porter, ca doar pana la urma trebuie sa si vinzi.

E greu sa te decizi, mai ales cand investesti multi bani , timp si suflet. Trebuie sa faci impresie, dar totusi sa te gandesti ca pana la urma produsul trebuie vandut, ca e o meserie nu doar arta si pasiune.

Nu m-am orientat foarte bine si mi-am impartit colectia in doua. O parte imbracaminte de strada, si o parte rochii elegante. Vorba bine, ca din fotografiile de mai jos va puteti da seama ca nu vezi nici pe strada asa ceva, nici pe la vreun eveniment special.

Dar, culmea, rochiile le-am vandut toate intr-o saptamana, asa cum le vedeti(fara bluzele desenate de sub). Daca le scot din context, sunt rochii din matase naturala, imprimate manual , cu diverse accesorii si curele din piele. Eu am fost norocoasa si mi-am gasit directia din prima, pentru ca am facut ce am vrut suportand consecintele.

Revenind la subiect, am observat discontinuitate in idei, colectii usor haotice.  Important e ca au incercat., doar din greseli inveti, si pe parcurs isi vor gasi directia.Mi-a placut faptul ca de data asta, foarte multi au avut muzica potrivita pentru colectia prezentata. S-a pus mai mult accentul pe show, uneori chiar exagerat de mult, ceea ce in 2009 cand am terminat eu prea putini au facut asta. M.D. Burnette si Dushky au avut atunci un show diferit, superb chiar,restul ne-am cam aliniat.

Din punctul meu de vedere, e inutil daca stii sa desenezi perfect, sa creezi tinute superbe daca nu le poti vinde. Trebuie sa intelegi sistemul ca sa poti face ceva in domeniu, iar acest lucru ar trebui invatat in facultate. Se insista prea mult pe desen si prea putin pe monetizare.

Cat despre show, se pot face imbunatatiri majore daca aruncam si noi un ochii nu mai departe de Cluj. Scena si luminile portivite pentru fotografii, mediatizare si invitati speciali. E greu fara sponsori si oameni care vor sa ajute, dar poate ne mobilizam incet incet.

Va urma o postare si cu colectiile mele favorite.

punk silk dress leather  punk collection leather silk

Photos: B.A.D. style

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.